Τα πάντα για το Πανελλήνιο

H πιο πολυαναμενόμενη και νοσταλγική (για κάποιους) στιγμή της χρονιάς έφτασε! Ο θεσμός των Nationals επανέρχεται δριμύτερος φέτος, για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια! Στη χώρα μας, διοργανωτής θα είναι η Κάισσα Αμαρουσίου!

Τα Nationals, πέρα από bragging rights και την αίγλη του εθνικού πρωταθλητή, δίνουν στους δύο πρώτους κάτι ακόμα πιο σημαντικό: μια θέση στην -τριμελή- εθνική ομάδα, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Magic Cup 2017 που φέτος διεξάγεται μεταξύ 1-3 Δεκεμβρίου στη Νίκαια της Γαλλίας! Η πρώτη θέση (η θέση του Captain) καταλαμβάνεται από τον κορυφαίο σε Pro Points για τη σεζόν 2016-17.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση επιστροφής του θεσμού εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα Nationals

Δικαίωμα συμμετοχής στα Nationals έχουν οι εξής:

  • Όσοι έχουν συγκεντρώσει 300+ πόντους κατά την τελευταία ετήσια σεζόν του Magic, δηλαδή από 30 Mάη 2016 ως 28 Μάη 2017. Μπορείτε να ελέγξετε τους πόντους που συγκεντρώσατε εισάγοντας το DCI number σας στο planeswalker points site (και κατόπιν πατώντας στο link «Υearly» ώστε να σας εμφανίσει τους ετήσιους πόντους σας των παρελθόντων ετών),
  • Παίκτες που έχουν ενταχθεί στο Pro Tour Players Silver, Gold, or Platinum level Club
  • Παίκτες που έχουν ενταχθεί στο Hall of Fame.
  • Oι νικητές των Last Chance Qualifiers (τα οποία θα διεξαχθούν την προηγούμενη του τουρνουά – περισσότερες πληροφορίες παρακάτω).

Υπάρχει πλήρης λίστα με όλους τους προκριθέντες παίκτες στο πανελλήνιο, εδώ: https://goo.gl/TKagKP καθώς και στο επίσημο site της Wizards.

Αν δεν βρίσκετε το όνομά σας, αλλά είστε σίγουροι ότι έχετε τους απαραίτητους πόντους, τότε ελάτε από νωρίς το Σάββατο και απευθυνθείτε σε έναν judge.

Σημειώνεται ότι ο Top Pro Point earner για το 2016-17, παρότι έχει ήδη καταλάβει μια θέση στην Εθνική Ομάδα, έχει δικαίωμα συμμετοχής κανονικά στα Nationals.

Παίκτες με 1-round bye

Τρεις έλληνες παίκτες θα ξεκινήσουν με bye τον πρώτο γύρο του τουρνουά (είτε γιατί κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν αρκετούς πόντους είτε γιατί είναι μέλη του Pro Tour Players Club level of Gold):

Pavlos Kanelis 3115
Makis Matsoukas 1661
Panagiotis Papadopoulos 2871

Ωστόσο, οι παίκτες αυτοί παραμένουν υποχρεωμένοι να καταβάλουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους και να υποβάλουν τη Deck List τους πριν την έναρξη του τουρνουά, παραδίδοντάς την κατά την εγγραφή τους στον Διοργανωτή!

Επιπλέον, την προηγούμενη του τουρνουά θα διεξαχθούν Last Chance Trials, οι νικητές των οποίων θα κερδίσουν επίσης το ίδιο προνόμιο του 1 γύρου bye. Περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια του άρθρου.

Τόπος, Χρόνος, Format των Nationals

Τόπος διεξαγωγής

Τα Nationals θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο Civitel Attik στο Μαρούσι Αττικής (Εμφάνιση Χάρτη) Απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Μετρό & προαστιακού της Νερατζιώτισσας δίπλα στο The Mall. Επίσης υπάρχει άνετο parking για όσους έρθουν με δικό τους αυτοκίνητο. Η διεύθυνση είναι Επταλόφου 13-15, Μαρούσι, αλλά έχει είσοδο και από Πριγκιποννήσων 12. (Τηλ: 210 6101000). Το ξενοδοχείο έχει πισίνα οπότε φέρτε μαγιό οπωσδήποτε!

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
Εγγραφές: 9:30 π.μ. με 10:30 π.μ.
Έναρξη: 11:00 π.μ.
Kόστος συμμετοχής: 30,00 ευρώ
Format:

  • (65-128 συμμετέχοντες) 4 γύροι Standard, 3 γύροι Booster Draft και cut σε Top 8
  • (129-226 συμμετέχοντες) 5 γύροι Standard, 3 γύροι Booster Draft και cut σε Top 8

Διάρκεια γύρου: 50 λεπτά
Planeswalker Points multiplier 8x
REL: Competitive

Κατά την εγγραφή σας, θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει και να έχετε μαζί σας τυπωμένη την Deck list σας! Καλό θα ήταν να την τυπώσετε σε 2 αντίτυπα, ώστε να κρατήσετε το ένα (ή να τη βγάλετε φωτό και να την έχετε στο κινητό σας). Επίσης, προτείνουμε, για λόγους ευκολίας, να χρησιμοποιήσετε το πολύ ωραίο και χρήσιμο αυτό site.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (Nationals Top 8)
Έναρξη: 13:00
Format:  (Standard, Single Elimination, best of 3)
Διάρκεια γύρου: Απεριόριστη (όμως αναμένεται από τους παίκτες να παίζουν σε λογικό ρυθμό)

Στο Top 8, μεταξύ δύο αντιπάλων, ο παίκτης που τερμάτισε ψηλότερα στην κατάταξη του swiss μέρους του τουρνουά αποφασίζει αν θα είναι στο Draw ή στο Play (Μην ξεχαστείτε και ρίξετε ζάρι!) Απευθνθείτε στους judges αν δεν είστε σίγουροι ποιος τερμάτισε ψηλότερα.

Προεγγραφές και διασφάλιση συμμετοχής

Ανακοίνωση του Διοργανωτή:

Επειδή δημιουργήθηκε θέμα σε κάποια Nationals με τη χωρητικότητα και το attendance, όποιος θέλει να είναι σίγουρος για τη θέση του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, και να προεγγραφεί.
Τρόποι επικοινωνίας: email: kaissa@kaissa.eu , τηλ : 2106141675 και μέσω τις σελίδας μας στο facebook.

Κατά την εγγραφή σας, θα τηρηθεί, σε κάθε περίπτωση, σειρά προτεραιότητας.

Έπαθλα & Loot

Με τη συμμετοχή του, κάθε παίκτης λαμβάνει μια Nationals Promo κάρτα Inkmoth Nexus. Τα υπόλοιπα δώρα εξαρτώνται από τη σειρά κατάταξης των συμμετεχόντων στο τουρνουά και έχουν ως εξής:

1ος (National Champion): Πρόκριση στο Παγκόσμιο ως μέλος της Εθνικής Ομάδας και Δωρεάν Αεροπορικό εισιτήριο για τη μετάβασή του σε αυτό. Επίσης 3 Pro Points.

2ος (National Finalist) Πρόκριση στο Παγκόσμιο ως μέλος της Εθνικής Ομάδας και Δωρεάν Αεροπορικό εισιτήριο για τη μετάβασή του σε αυτό. Επίσης 3 Pro Points.

3ος – 4ος: 3 x Booster Boxes και από 1 Pro Point.

5ος – 8ος: 1,5 x Booster Boxes

*Με τηνπρόκρισή τους στο TOP 8, οι παίκτες θα λάβουν επίσης ένα συλλεκτικό playmat!

**Τέλος, θα δωθούν δώρο boosters στους X-2 (δηλαδή όσους κάνουν μέχρι 2 ήττες κατά τη διάρκεια του swiss), o αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό συμμετοχών.

Online Pairings

Το Πανελλήνιο θα έχει την αίγλη ενός Grand Prix ενσωματώνοντας αρκετές νέες τεχνολογίες. Για εσάς η πιο σημαντική θα είναι τα online pairings και δη αυτόματες προσωποποιημένες ενημερώσεις στην αρχή του κάθε γύρου με το όνομα του αντιπάλου σας, τον αριθμό του τραπεζιού που παίζετε, καθώς και τους πόντους σας.

Τέρμα πια η αναμονή και το στρίμωγμα μπροστά στα pairing boards, τώρα μπορείτε να βγείτε έξω και να απολαύσετε την πισίνα – για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει το κινητό σας!

Οι πολύ απλές οδηγίες εδώ: https://goo.gl/ip8eG8

Λίγα λόγια για το Draft

Το Draft είναι -κατά τον γράφοντα- το πλέον συναρπαστικό feature του Πανελληνίου, αφού δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ζήσουμε το format αυτό σε Premier Event. Όμως, επειδή ακριβώς δεν συμβαίνει συχνά να ντραφτάρουμε σε Competitive, καλό θα ήταν να έχετε ορισμένα πράγματα εξ αρχής κατά νου:

  • Τα booster με τα οποία θα ντραφτάρετε περιλαμβάνονται στη συμμετοχή σας και θα σας δοθούν πριν την έναρξη του draft.
  • Το Draft Call θα γίνεται κεντρικά, από κάποιον Judge στο μικρόφωνο. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το δικό σας pod και μείνει πίσω στο γενικό call, θα σας οριστεί Judge να κάνει ειδικό call, τον οποίο θα πρέπει αποκλειστικά να ακούτε εφεξής, κλείνοντας τα αυτιά σας στον υπόλοιπο κόσμο 😉
  • Ανοίγοντας τo booster σας, αφαιρέστε non-mtg cards, δηλαδή το token ή το διαφημιστικό που περιέχεται σε αυτό. Κατόπιν, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν 15 κάρτες magic.
  • Φωνάξτε Judge αμέσως σε περίπτωση που παρατηρήσετε πως στο booster σας υπάρχει κάποια φθαρμένη κάρτα, που θα μπορούσε να εντοπιστεί καθώς φέρνει βόλτες στο τραπέζι ή αν, για οποιοδήποτε λόγο, στο booster σας υπάρχει κάποια κάρτα που δεν θα έπρεπε (π.χ. από άλλο expansion), ή αν από το booster σας λείπει κάρτα.
  • Σε περίπτωση που ανοίξετε Invocation, έχετε υπόψη ότι μπορείτε να την ντραφτάρετε κανονικά και να τη χρησιμοποιήσετε στο deck σας, οπότε μη δηλώσετε για οποιονδήποτε λόγο ότι ανοίξατε Invocation (σε αντίθεση με αυτό που μερικές φορές εφαρμόζεται σε casual draft).
  • Κατά τη διάρκεια του draft να έχετε σταθερά στραμμένο το βλέμμα σας ευθεία, και να μην λοξοκοιτάζετε, διότι μπορεί να παρεξηγηθείτε από κάποιον Judge 🙂
  • Μεταξύ των pick σας δεν επιτρέπεται να κοιτάτε τι έχετε ήδη ντραφτάρει. Αυτό ίσως είναι λίγο διαφορετικό από το FNM draft που έχετε συνηθίσει. Μεταξύ των boosters θα έχετε χρόνο για να ξαναδείτε και να θυμηθείτε τα pick σας.
  • Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες του Draft Call.  Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να σας δοθεί κάποια ποινή για Limited Procedure Violation ή/και για άλλα παραπτώματα (μακριά από εμάς).
  • Μετά το Draft, θα ακολουθήσει Pool Registration & Construction κατά τις οδηγίες που θα σας δοθούν από τους Judges.
Δικαίωμα Appeal

Οι judges βρίσκονται εδώ για να εξασφαλίσουν ότι θα έχετε ένα απολαυστικό τουρνουά, εξηγώντας σας τους κανόνες και διορθώντας τυχόν λάθη. Μερικές φορές ίσως να διαφωνήσετε με την απόφασή του judge. Ίσως να σας το έχουν εξηγήσει διαφορετικά, ή ίσως απλώς ο judge να έκανε λάθος (ανθρώπινον το πλανάσθαι). Σε αυτές τις περιπτώσεις, μη διστάσετε να ζητήσετε μια δεύτερη άποψη δηλ. του Head Judge του τουρνουά. Η διαδικασία αυτή λέγεται appeal.

Οι Judges του Πανελληνίου

Οι υποφαινόμενοι θα είναι πάντοτε στη διάθεσή σας ώστε να απαντήσουν στις απορίες σας ή να σας κατευθύνουν στο άτομο που έχει την απάντηση! Αυτό ισχύει τόσο κατά τη διάρκεια του τουρνουά όσο και πριν από αυτό. Σε περίπτωση που, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σας κρίνετε ότι πρέπει να φωνάξετε judge, αναφωνήστε «Judge» δυνατά και καθαρά και -το πιο σημαντικό!- κρατήστε ψηλά το χέρι σας ώστε να γίνετε ορατοί στην αίθουσα και να σας εντοπίσει ο floor judge.

Γιώργος Τριχόπουλος

(Κύπρος)

Head Judge
L3
Facebook
Email

Κρέων Τσερούλης

(Αθήνα)

L2
Facebook
Email

Ηλίας Χουντάλας

(Ναύπλιο)

L2
Facebook
Εmail

Θέμης Μουτάφης

(Αθήνα)

L1
Facebook
Email

Βασίλης Παπουτσάκης

(Πάτρα)

L1
Email
Last Chance Qualifiers

Την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν Last Chance Qualifiers, τα οποία αφορούν εκείνους τους παίκτες που δεν έχουν συμπληρώσει αρκετούς πόντους ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο και θα ήθελαν μια τελευταία ευκαιρία να προσκληθούν σε αυτό.

Πότε: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 12.00 και μέχρι τις 17.00, με τη συμπλήρωση 32 ατόμων
Πού: Κατάστημα της Κάισσας Αμαρουσίου (Κονδύλη 7, Μαρούσι)
Format: 5 γύροι Single Elimination, Standard Format
REL: Competitive, απαραίτητες οι Decklists!
Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Last Chance Trials

Την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν Last Chance Trials, τα οποία αφορούν τους παίκτες που έχουν ήδη δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο και θέλουν να κυνηγήσουν το 1st round bye.

Πότε: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 12.00 και μέχρι τις 17.00, με τη συμπλήρωση 32 ατόμων (με εξαίρεση το τελευταίο της ημέρας, που θα ξεκινήσει με τη συμπλήρωση 16 ατόμων)
Πού: Κατάστημα της Κάισσας Αμαρουσίου (Κονδύλη 7, Μαρούσι)
Format: 5 γύροι Single Elimination, Standard Format
REL: Competitive, απαραίτητες οι Decklists!
Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Side Events

Preliminary Pro Tour Qualifier

Πότε: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Εγγραφές: 10:30 με 11:00
Έναρξη: 12:00

Πού:  Ξενοδοχείο Civitel Attik στο Μαρούσι Αττικής (Εμφάνιση Χάρτη)
REL: Competitive, Απαραίτητες οι Decklists!
Συμμετοχή: 15,00 ευρώ
Format: Modern
Δώρα:
1η Θέση: 200,00 Ευρώ στον νικητή για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής για το Regional Pro Tour Qualifier της επιλογής του.
2η Θέση: 1 Booster Box
Επιπλέον θα μοιραστούν boosters ανάλογα των συμμετοχών.

Fire-on-Demand side events (Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου)

Ανακοίνωση του Διοργανωτή:

Θα υπάρχουν οι εξής επιλογές για τους παίκτες:

1. Constructed (Standard, Modern, Legacy, Pauper, Commander 1vs 1, Vintage)

a. Competitive:
Single Elimination
Συμμετοχή 10,00€
Δώρα: 5 Boosters ανα νίκη plus 1 Promo Inkmoth Nexus στο νικητή του τουρνουά

b. Friendly:
Swiss
Συμμετοχή 5,00€
Δώρα: 5-3-2-2 plus 1 Promo Inkmoth Nexus στο νικητή του τουρνουά

2. Draft (Η-Η-Α)

a. Competitive:
Single Elimination (Rare Draft)
Συμμετοχή 15,00€
Δώρα: 2 Boosters ανα νίκη plus 1 Promo Inkmoth Nexus στο νικητή του τουρνουά

b. Friendly:
Swiss (Pick Draft)
Συμμετοχή 10,00€
Δώρα: Το δικαίωμα να επιλέξει πρώτος κάρτα plus 1 Promo Inkmoth Nexus στο νικητή του τουρνουά

Τα Side Events θα γίνονται κατά τη διάρκεια του διημέρου με τη συμπλήρωση 8 ατόμων!

Οι Promo Inkmoth θα δίνονται στους νικητές των Side Events για όσο επαρκούν οι ποσότητες


Οι παραπάνω πληροφορίες πηγάζουν από τον επίσημο ιστότοπο των Nationals και το επίσημο έγγραφο Premier Event Invitiation Policy, της Wizards of the Coast. 

Ερωτήματα; Απορίες; Διευκρινήσεις; Παρατηρήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας!