Κανόνες & Έγγραφα

Στα παρακάτω έγγραφα θα βρείτε όλους τους επίσημους κανόνες του παιχνιδιού και των τουρνουά, όπως χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, σε διοργανώσεις όλων των επιπέδων.

Κανόνες παιχνιδιού και διοργανώσεων

Χρειάζεστε άμεση απάντηση σε κανόνες;
Απευθυνθείτε στην ελληνική ομάδα Ask-a-judge στο Facebook!

Οι πλήρεις κανόνες του Magic: the Gathering (CR)

CR DownloadΠλήρεις Κανόνες του Magic:The Gathering™ είναι μια συλλογή με όλους τους κανόνες του παιχνιδιού, οι οποίοι αναλύονται τεχνικά και με κάθε λεπτομέρεια. Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν απευθύνεται σε αρχάριους παίκτες, παρά μονάχα σε Judges και πιο έμπειρους παίχτες, που επιθυμούν να εντρυφήσουν σε πιο σύνθετους κανόνες. Συνήθως χρησιμοποιείται για αναζήτηση εξειδικευμένων κανόνων και δεν αναμένεται από τους παίκτες να το διαβάσουν από την αρχή ως το τέλος.

Κανόνες διοργανώσεων του Magic: the Gathering (MTR)

MTR DownloadΟι Κανόνες διοργανώσεων του Magic: The Gathering™  παρέχουν το απαραίτητο κανονιστικό πλαίσιο για τη διοργάνωση επίσημων τουρνουά και περιγράφουν τις συναφείς διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται από παίκτες, διοργανωτές και Judges. Έτσι διασφαλίζεται η ακεραιότητα και η ομοιομορφία όλων των διοργανώσεων, σε παγκόσμια κλίμακα.

Oδηγός Διαχείρισης Παραβάσεων (IPG)

IPG DownloadΟ Οδηγός Διαχείρισης Παραβάσεων παρέχει στους Judges το απαραίτητο πλαίσιο διαχείρισης και επίλυσης περιπτώσεων παράβασης των κανονισμών, σε διοργανώσεις Ανταγωνιστικού ή Επαγγελματικού Επιπέδου. Ο Οδηγός περιλαμβάνει επίσης ανάλυση της φιλοσοφίας πίσω από την ενδεδειγμένη διαχείριση της κάθε παράβασης.

Ο Judge σε Διοργανώσεις Κοινού Επιπέδου (JAR)

JAR DownloadTo έγγραφο αυτό (Ο Judge σε Διοργανώσεις Κοινού Επιπέδου) προορίζεται για τη διοργάνωση μη ανταγωνιστικών τουρνουά, που γίνονται καθημερινά σε επίπεδο τοπικού καταστήματος. Το συγκεκριμένο έγγραφο διατίθεται και στα ελληνικά!

Άλλα χρήσιμα έγγραφα και φόρμες

Το Magic Judges Blog Network περιέχει επίσης μια ποικιλία από blog αφιερωμένα σε Κανόνες Παιχνιδιού και Διοργανώσεων.

Αν ψάχνετε κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο, όπως την Πολιτική Πρόσκλησης Συμμετεχόντων σε Κορυφαίες Διοργανώσεις Magic (Magic Premier Event Invitation Policy), λίστες με τις κάρτες του τρέχοντος σετ για sealed τουρνουά (checklists) ή Release Notes, μπορείτε να ανατρέξετε στη Σελίδα Κανόνων και Εγγράφων του ιστότοπου Οργανωμένου Παιχνιδιού.

Αν ψάχνετε πληροφορίες σχετικά με τις παραλλαγές (format) του παιχνιδιού, λίστες με τις μερικώς ή συνολικώς απαγορευμένες κάρτες (banned and restricted list) σε κάθε ένα από αυτά τα format ή τους βασικούς κανόνες που χρειάζεται για να ξεκινήσει κανείς, μπορείτε να ανατρέξετε στη Σελίδα Κανόνων και Format, στον επίσημο ιστότοπο της Wizards of the Coast.

Διαδικασία Αποκλεισμού (DQ Process)

H Διαδικασία Αποκλεισμού  περιλαμβάνει ένα σύνολο οδηγιών και ενεργειών τόσο για τους εμπλεκόμενους παίκτες όσο και τους Judges, κατά την περίπτωση ποινής Αποκλεισμού σε επίσημη διοργάνωση. Στη σελίδα αυτή θα βρείτε απαντήσεις σε Συχνά Ερωτήματα παικτών, όπως και ένα έγγραφο ειδικά για τον Head Judge, με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται βήμα-βήμα, όταν κάποιος παίχτης Αποκλείεται.

Κώδικας Συμπεριφοράς του Judge

O Κώδικας Συμπεριφοράς του Judge είναι ένα έγγραφο που παρέχει στον Judge οδηγίες και γενικές κατευθυντήριες κοινωνικής συμπεριφοράς στην κοινότητα του Magic. Απαριθμεί επίσης, τις πιθανές συνέπειες που θα είχε η παραβίαση του συγκεκριμένου κώδικα.