Judge Report: PPTQ – Digital Fantasy Κέρκυρα, 1/4/2017

Είμαι η Έλλη Ειρήνη Οσμαντζικίδου, Level 2 Judge από την Θεσσαλονίκη και το παρακάτω κείμενο είναι ένα tournament report για το PPTQ που έγινε στην Κέρκυρα την 1/4/2017.

Λίγα πράγματα για το event.
Το event ήταν το PPTQ Kyoto, Standard Format, το οποίο διοργανώθηκε από το Digital Fantasy Κέρκυρας. Το event ξεκινούσε στις 12 το μεσημέρι. Έχοντας μιλήσει με τον ΤΟ τις προηγούμενες μέρες περιμέναμε γύρω στα 12 άτομα. Το τελικό attendance ήταν 9 άτομα, δηλαδή 5 γύρους και Top 4. Στο event Head Judge ήμουν εγώ και είχα σαν floor judge τον Νίκο Αυλωνίτη, Level 1 Judge από την Κέρκυρα.

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησα από τα Γιάννενα γύρω στις 8.15 όπου και έμενα με προορισμό την Ηγουμενίτσα για να πάρω το καράβι. Στις 9.45 επιβιβάστηκα στο καράβι, και μετά από μία διαδρομή μιάμισης ώρας έφτασα στην Κέρκυρα όπου μας περίμενε και γνώρισα και για πρώτη φορά τον ΤΟ του Digital Fantasy Κέρκυρας. Μας πήγε με το αμάξι του στο μαγαζί όπου και θα γινόταν το τουρνουά. Πλησιάζει λοιπόν η ώρα για να ξεκινήσει το event και είναι μόλις 8 άτομα παρόντα, καλό από τη μία γιατί θα γίνει το event κακό από την άλλη, γιατί θα γινόταν Single Elimination. Αρχίζουν λοιπόν τα τηλέφωνα για να βρεθεί άλλο ένα άτομο. Με τα πολλά βρίσκουν κάποιον, αλλά θέλει και κάποια ώρα για να έρθει. Μετά από μία ώρα καθυστέρηση καταφέρνουμε να ξεκινήσουμε το event.

Το event έτρεξε από εκεί και ύστερα αρκετά ομαλά. Άφησα τον Νίκο να παίρνει τα περισσότερα calls για δύο λόγους: πρώτον για να αποκτήσει εμπειρία σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και δεύτερον για να δώσω στους παίκτες την δυνατότητα-ευκαιρία του appeal.

Αφού εξήγησα λοιπόν στο Νίκο πως μπορεί να κρατάει σημειώσεις για να τις περνάει στο WER, άρχισε να τα καταγράφει. Στο event δόθηκαν μόνο κάποια Warning για Looking at Extra Cards.

Αρχή του τρίτου γύρου, λοιπόν, ακούω δύο παίκτες να λένε πως θα ρίξουνε ζάρι. Έπρεπε, λοιπόν, να πάω και να ρωτήσω προς τι το ζάρι. Σε σχετική ερώτησή μου, απαντούν πως θα έριχναν ζάρι για να δουν ποιος θα μετακινηθεί, προκειμένου να ξεκινήσει το μεταξύ τους ματς. Το να ρίχνουμε ζάρι για το αποτέλεσμα ενός αγώνα (όπως και η χρήση οποιασδήποτε άλλης τυχαίας μεθόδου), όπως ξέρουμε, αποτελεί σοβαρή παράβαση κανονισμών, η οποία τιμωρείται με αποκλεισμό από τη διοργάνωση!

Κάποια στιγμή κατά τις 4 (τελευταίος γύρος) φάγαμε μεσημεριανό. Κατά τη διάρκεια του γεύματος μου, οι παίκτες με ρώτησαν διάφορα ενδιαφέροντα σενάρια, μεταξύ άλλων και το εξής: Τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις Gideon, Ally of Zendikar ως creature, ενώ ισχύει κάποιο effect στο παιχνίδι που λέει “damage can’t be prevented”, και ο αντίπαλος κάνει Lightning Bolt στον Gideon. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το damage γίνεται, αλλά ως αποτέλεσμα βγαίνουν ισάριθμα loyalty counters από τον Gideon.

Μετά φτάσαμε στο Top 4. Όλα πήγαν καλά. Κάθισα εγώ πάνω από το ένα τραπέζι και ο Νίκος από το άλλο. Το κλίμα ήταν ελαφρά πιο χαλαρό.

Κατά τις 6 το απόγευμα, φτάσαμε στον τελικό. Ο Γιάννης Κιοσσές με Mardu Ballista ενάντια στον Καρογιάννη Σαράντη, με BG Energy. Μέτα από δύο πραγματικά υπέροχα games και ένα τρίτο που κρίθηκε στο variance, νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Κιοσσές, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για την καλή του εμφάνιση.

Με λίγα λόγια το event πήγε εξαιρετικά καλά. Υπήρξαν ορισμένα πραγματάκια που θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα όπως η ώρα έναρξης του τουρνουά, αλλά θεωρώ πως, σε γενικές γραμμές, ήταν ένα ευχάριστο τουρνουά για όλους.