Μιλάς με γρίφους, Μάγε… #2

Τον προηγούμενο γρίφο μπορείτε να τον βρείτε εδώ

Η σωστή λύση είναι η εξής:

1. Magma Spray με target το Bat token (χρησιμοποιώντας 1R mana). Το token πεθαίνει.

2. Inner-Flame Acolyte, όταν μπει στο battlefield έχουμε 3 triggers (Inner-Flame Acolyte, Ogre Battledriver και Electropotence).

3. Και τα 3 triggers είναι από δικά μας permanents, οπότε εμείς επιλέγουμε τη σειρά με την οποία θα μπούνε στο stack. Τα τοποθετούμε ως εξής: Electropotence –> Ogre Battledriver –> Inner-Flame Acolyte.

4. Εφόσον δεν υπάρχει «interaction» από τον αντίπαλο, τα triggers αρχίζουν να κάνουν resolve.

4α. Το trigger του Inner-Flame Acolyte θα του δώσει +2/+0 και haste. Το creature γίνεται 3/1 (λόγω του Ascendant Evincar ).

4β. Το trigger από τον Ogre Battledriver θα δώσει στον Inner-Flame Acolyte ακόμα +2/+0, κάνοντάς τον 5/1.

4γ. Τέλος, χρησιμοποιούμε 1R και 2U mana για το trigger του Electropotence , δηλώνοντας ως target τον αντίπαλο. Ο αντίπαλος θα δεχθεί 5 damage και θα πάει στο 1 life.

5. Κάνουμε attack με το Misthollow Griffin, ο αντίπαλος δεν έχει creatures για block, και κάνουμε ακόμα 2 damage ,φέρνοντας τον αντίπαλο στο -1 life.

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να «σκοτώσεις» τον αντίπαλο. Όπως τονίσατε στα σχόλια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να φέρεις τον αντίπαλο στο 0 life, και να κερδίσεις το παιχνίδι.

Συγχαρητήρια στους: Marios Ammari (ο πιο γρήγορος!), Christos, Stathis, John John, Jon Valasiadis, Vasilis Papoutsakis!

Σημείωση: Τα σχόλια με τις σωστές απαντήσεις θα δημοσιεύονται μόλις ανακοινώνεται και η νέα σπαζοκεφαλιά. Αν, για κάποιο λόγο, δεν θέλετε το σχόλιο σας να φαίνεται δημόσια, μπορείτε να το σημειώσετε και δεν θα το δημοσιεύσουμε.

Για να δούμε την σπαζοκεφαλιά αυτού του μήνα:


Σπαζοκεφαλιά #2

(Μπορείτε να κάνετε «click» στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.)

Your Draw:

Eternal Thirst

Your board:

4x Swamp
3x Plains
Aether Vial με 4 counters
Doomed Traveler
Ajani’s Pridemate
Burrenton Forge-Tender
Child of Night
Path of Bravery

Your Hand:

Archangel of Thune
Student of Ojutai
Swords of Plowshares
Plains

Your Graveyard:

Firemane Angel

Opponent’s Board:

10xMountain tapped
Urabrask the Hidden
Scourge of Valkas
Dragonlord’s Servant
Bogardan Hellkite
Crucible of Fire

Ο αντίπαλός σου έχει 8 life κι εσύ είσαι στα 6.  Ο αντίπαλος δεν έχει cards στο χέρι, οπότε δεν μπορεί να κάνει κάποιο interaction με τις αποφάσεις σου. Βρισκόμαστε στο Upkeep του γύρου σου και το draw σου θα είναι το Eternal Thirst. Πόσο είναι το χαμηλότερο life στο οποίο μπορείς να αφήσεις τον αντίπαλο;


Απορίες; Παρατηρήσεις; Σενάρια που θα θέλατε να δείτε στη στήλη; Επικοινωνήστε με τους συντάκτες:

liatiskonstantinos@gmail.com (Λιάτης Κωνσταντίνος) και

xenofon.spanoudis@gmail.com (Σπανούδης Ξενοφών)

3 thoughts on “Μιλάς με γρίφους, Μάγε… #2

 1. Λέω κι εγώ κάτι δεν θα είχα δει 😛
  Μου έλειπε 1 damage στην αρχική διατύπωση…

  Well.. Answer is μπορούμε να τον πάμε στο 1, και θα το κάνουμε γραφοντας damage με το unblockable λόγω Protection from red «Burrenton Forge-Tender». Οπότε (για τον γρίφο τουλάχιστον) δεν μας ενδιαφέρει τα επιπλέον counters που θα πάρουν τα creatures μας εκτός από αυτό.

  1) Beginning of Upkeep triggers:
  – Firemane Angel (Bottom)
  – Aether Vial (Top)

  2) Aether Vial trigger resolves & βάζουμε 1 counter στο Aether Vial.

  3) Αμέσως μετά (κρατάμε priority) και ενεργοποιούμε το activated ability του Vial, βάζοντας μέσα
  την Archangel of Thune.

  4) Firemane Angel’s Trigger Resolves (Life total 7), Archangel’s ability triggers και τα creatures μας παίρνουν από 1 +1/+1 counter (1ο counter).
  (Also, σε αυτό και σε κάθε επόμενο lifegain γίνεται trigger και το ability toy Ajani’s Pridemate δίνοντας του 1 επιπλέον counter κάθε φορα, αλλά δεν μας ενδιαφέρει για τον γρίφο)

  5) Draw card, και στο Main phase, cast Student of Ojutai.

  6) Cast Eternal Thirst σε κάποιο δικό μας creature (θα το έβαζα στο Ajani’s Pridemate για περισσότερο lifegain) -> Student triggers & resolves (Life total 9) -> Archangel triggers & resolves (1o +1/+1 counter στον Student και 2ο στα υπόλοιπα). Eternal Thirst resolves

  7) Attack with 4 creatures -> Path of Bravery triggers & resolves (Life total 13) -> Archangel triggers & resolves (2o +1/+1 counter στον Student και 3ο στα υπόλοιπα)

  7) Cast Swords to Plowshares targeting Student of Ojutai -> Student triggers & resolves (Life total 15) -> Archangel triggers & resolves (3o +1/+1 counter στον Student και 4ο στα υπόλοιπα)

  8) Swords to Plowshares resolves (exile student of ojutai & life total 20) -> Archangel triggers & resolves (5ο +1/+1 counter στα creatures)

  Πλέον έχοθμε 20 life οπότε τα creatures μας παίρνουν +1/+1 bonus από το continuous effect του Path of Bravery. Οπότε το Burrenton Forge-Tender είναι συνολικά 7/7 (2/2 με 5 +1/+1 counters) και δεν μπορεί να το blockάρει ο αντίπαλος, αλλά μπορεί να blockάρει τα άλλα 3 creatures και να μείνει στο 1 life.

  For the record, μετά την μάχη θα πάρουμε επιπλέον 18 life (8 από το Child of Night & 10 από το Ajani’s Pridemate αν του έχουμε βάλει το Eternal Thirst) με 2 ακόμα Archangel triggers (& άλλα 2 pridemate triggers).

  Καλή τύχη στον αντίπαλο next turn 😛

 2. 1!

  Upkeep: trigger firemane (stack), trigger aether vial (resolve). Πριν την firemane σκας vial για την Thune. resolve firemane (7 life), όλα +1/+1 (burrenton 2/2), ο Pridemane +2/+2 (4/4).

  Main: Παίζεις Student of Ojutai. Κατεβάζεις land. Παίζεις Eternal Thirst οπουδήποτε. Trigger o Ojutai +2 life (9), trigger Thune, όλα +1/+1 (burrenton 3/3), ο Pridemane +2/+2 (6/6).

  Combat: Attack με όλα. Τrigger το Path. +4 life (13), trigger Thune, όλα +1/+1 (burrenton 4/4), ο Pridemane +2/+2 (8/8). Στο attack swords στον Pridemane. Trigger o Ojutai +2 life (15), trigger Thune, όλα +1/+1 (burrenton 5/5), ο Pridemane +2/+2 (10/10). Resolve το Swords, exile o Pridemane +10 life (25), trigger Thune, όλα +1/+1 (burrenton 6/6).

  Πλέον έχεις πάνω από 20 Life (υποθέτοντας ότι ΔΕΝ παίζουμε COMMANDER, αν και αυτά τα χαρτάκια μόνο για Commander είναι!!), άρα ενεργοιποιείται το Path, όλα +1/+1 (burrenton 7/7).
  Assign Damage, ο Burrenton έχει protection red, άρα περνάει, όλα τα άλλα block (εκτός αν ο αντίπαλός μου θέλει να πεθάνει) και συνεπώς μένει στο 1 life. So f@ckin close. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

You will not be added to any email lists and we will not distribute your personal information.