World Magic Cup 2017 Special – Οι συνεντεύξεις των Ελλήνων παικτών

Μετά τις ένδοξες στιγμές του 2014  και τον θρίαμβο του 2016 κάθε αντιπροσωπευτικό σχήμα της χώρας μας στο Magic World Cup μετέχει με έναν αέρα αισιοδοξίας, προσδοκίες, όνειρα και τη βαριά παράδοση της υπεροχής που οι ίδιοι οι Έλληνες παίκτες δυναμικά καλλιέργησαν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, στο σχόλιο του Rich Hagon για τη φετινή εθνική συμμετοχή: «Truly brilliant record in this event. They are five for five historically making Day Two, they twice made the Top 8, and they won it all last year.»

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι Εθνική μας ομάδα, αποτελούμενη από τον Μάκη Ματσούκα (Team Captain), Λευτέρη Κοτσιαλή (National Champion) και Γιάννη Κουντούρη (Nationals Finalist), μάχεται ήδη στα τραπέζια της Nice, στη Γαλλία. Για τα γενικότερα facts, το format και τους κανόνες του event, παραπέμπουμε στo πολύ ενημερωτικό και πλήρες άρθρο του mothership.

Μέσω του blog αυτού, όμως, έχουμε το προνόνομιο να παρουσιάσουμε τις αποκλειστικές δηλώσεις/συνεντεύξεις των τριών μελών του εθνικού μας συγκροτήματος. Χωρίς περιττά κλισέ της αθλητικογραφίας, Voilà!


Μάκης Ματσούκας

Ηλικία: 25 Απασχόληση: Φοιτητής Bio.

Ξεκίνησα να παίζω περίπου όταν βγήκε η Judgement, αφού είδα ένα promotion του παιχνιδιού στο PC Master. Μετά από ένα διάλειμμα για να τελειώσω το σχολείο ξαναξεκίνησα στην Scars of Mirrodin, και λίγο αργότερα μπήκα πιο ενεργά στο competitive επίπεδο του παιχνιδιού. Μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας πέρσι κατάφερα να περάσω στο PT. Επίσης είμαι παραδοσιακά πελάτης του Χρονόπουλου, ευτυχώς όμως αποφάσισε να σταματήσει το paper magic.

Ποια ήταν η προετοιμασία σου για τα Nationals;

Δεν προετοιμάστηκα συγκεκριμένα για τα Nationals, καθώς και τα δύο φορμάτ του τουρνουά ήταν ίδια με το Pro Tour Kyoto. Είχα παίξει πολύ πριν το PT και βασίστηκα σε αυτό. Επαιξε ρόλο και ότι ήταν μεσα σε περιόδο εξεταστικής το τουρνουά.

Με ποια κριτήρια επέλεξες το deck που τελικά έπαιξες;

Επαιξα U/W Approach, καθώς πίστευα ότι έχει αρκετά καλά match-ups με τα ντεκ που περίμενα να είναι δημοφιλή, το Temur Energy, τα Zombies, και το W Eldrazi. Δεν περίμενα αρκετό Mono-red και Μardu – δύσκολα matchups για το Approach. Επίσης, επειδή δεν ήταν πολύ δημοφιλές το Approach, περίμενα ότι ο κόσμος δεν θα ήταν προετοιμασμένος με hate για το deck (π.χ. Lost Legacy)

Ποια στιγμή του tour ξεχώρισες/θυμάσαι πιο έντονα;

Ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα κάποια συγκεκριμένη στιγμή του τουρνουά. Kαι τα δύο match ενάντια στον Λευτέρη ήταν πολύ close (παίξαμε και στο ντραφτ) και θα έλεγα οτι ήταν τα καλύτερα που έπαιξα στο Πανελλήνιο.

Πώς αισθάνεσαι για τη νίκη/εκπροσώπηση της Ελλάδας στα Worlds;

Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω στο World Magic Cup και φυσικά υπάρχει ένας συνδυασμός ενθουσιασμού και πίεσης, καθώς σε ένα ομαδικό τουρνουά στα χέρια σου δεν κρατάς μόνο τη δική σου μοίρα, όπως στην πλειονότητα των τουρνουά που συμμετέχει ένας παίκτης, αλλά και της υπόλοιπης ομάδας. Επίσης η τρομερή επιτυχία της ομάδας πέρσι και οι παραδοσιακά καλές μας εμφανίσεις στο WMC ανεβάζουν τις προσδοκίες και της ομάδας αλλά και του υπόλοιπου community.

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος στο Magic;

Η καλύτερη δυνατή πορεία της ομάδας στο WMC. Μπορεί να είναι κλασσικό αθλητικό κλισέ, αλλά το να βλέπεις ακριβώς το επόμενο εμπόδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πέρα από αυτό, ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι να διατηρήσω το Gold Pro Status. Θα έλεγα ότι το να συμμετάσχω στο Pro Tour είναι διαχρονικά ο στόχος μου στο competitive κομμάτι του παιχνιδιού. Γενικά στο Magic ο στόχος μου είναι να περνάω καλά όσο παίζω το παιχνίδι και να περνάω χρόνο με τους ανθρώπους που γνώρισα μέσω του παιχνιδιού και έχουν γίνει μερικοί από τους καλύτερους φίλους στη ζωή μου.


Λευτέρης Κοτσιαλής

Ονομάζομαι Λευτέρης Κοτσιαλής, είμαι από τη Θεσσαλονίκη, είμαι 26 χρονών και είμαι μάγειρας.

Ποια ήταν η προετοιμασία σου για τα Nationals;

Ξεκίνησαμε μία ομάδα 7 ατόμων (αποτελούμενοι από εμένα και τους Παντελίδη, Βουλγαρόπουλο, Μαριόγλου, Ζιγλίνα, Σαββίδη και Φραγκούλη) καταρχήν παίζοντας standard. Δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά deck (μόνο paper magic) και μετά ξεχωριστά ο καθένας στο modo αλλά και όλοι μαζί στο AnimeHouse και στο eFantasy παίξαμε αρκετά drafts.

Με ποια κριτήρια επέλεξες το deck που τελικά έπαιξες;

Δοκίμασα αρκετά decks από την αρχή του season. Η επιλογή του deck με δυσκόλεψε πάρα πολύ γιατί το meta τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν πολύ ανοιχτό. Υπήρχαν πολλα δυνατά deck που έπρεπε να λάβεις υπόψιν σου και να φτιάξεις την καλύτερη δυνατή λίστα. Ξεκίνησα να παίξω 4-color energy, αλλά μια λίστα Mardu Vehicles μου κίνησε το ενδιαφέρον και τελικά η επιλογή του deck έγινε την τελευταία βδομάδα. Γενικά το deck ταίριαζε στο στυλ παιχνιδιού μου και μπόρεσα να το προσαρμόσω για τα Nationals.

Ποια στιγμή του tour ξεχώρισες/θυμάσαι πιο έντονα;

Το topdeck του Ματσούκα με το Approach! Έπαιξα σωστά με τους Planeswalkers αλλά «ξέχασα» να παίξω 1 Walking Balista, να σκοτώσω ένα token και να περάσω lethal. Bασικά έκανα λάθος στα «μαθηματικά»! Έδωσα γύρο και έφαγα δεύτερο approach στο κεφάλι! Α, και την «κατεδάφιση» του Μεραμβελιωτάκη στο pptq της Κυριακής!

Πώς αισθάνεσαι για την νίκη/εκπροσώπηση της Ελλάδας στα Worlds;

Ήταν μια φοβερή εμπειρία αυτό που έζησα. Στην αρχή ήμουν μουδιασμένος και άργησα να το συνειδητοποιήσω. Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη τη στιγμή είναι ότι πεινούσα! Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Παγκόσμιο.

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος στο Magic;

Να παίξω σε ProTour! Καταρχήν να πάμε καλά σαν ομάδα στο WMC και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας ομάδας. Από εκεί και πέρα προσωπικός στόχος είναι η συμμετοχή μου σε protour και, γιατί όχι, να μπω στα prolevels!

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι τελευταίο;

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που με βοήθησε να γίνω Πανελλήνιος Πρωταθλητής (και την κοπέλα μου που με ανέχεται και δεν μου ρίχνει «παντόφλα») και ευελπιστώ με τους συμπαίκτες μου να τιμήσουμε τα χρώματα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο!


Γιάννης Κουντούρης

Ειμαι 25 χρονών, δουλεύω στην καισσα Αμαρουσίου όπου και ξεκίνησα να παίζω card games το 2004, με το magic ασχολήθηκα έντονα πρώτη φορά όταν βγήκε η το Theros block το 2013.

Ποια ήταν η προετοιμασία σου για τα Nationals;

Η προετοιμασία μου για τα Nationals έγινε εναμιση μήνα πριν το event, όταν έπαιξα 50 match(10 περίπου leauges στο magic online) με το red green ramp ως προετοιμασία για το online rptq.

Με ποια κριτήρια επέλεξες το deck που τελικά έπαιξες;

Η εκδοχή του ramp με το άσπρο ήταν διαφορετική κατά ενα ολόκληρο χρώμα, αλλά το playstyle ήταν αρκετά παρόμοιο ώστε μια βδομάδα paper testing και 2-3 leagues στο online να είναι αρκετές. Επέλεξα αυτό το deck επειδή είχε καλο match up με τα Temur energy και τα monoblack aggro, και solid sideboard plan για το monored, επίσης παρόλο που δεν matchare το ίδιο καλά με τα control τα mana restraining abilities του Ulamog και του worldbreaker σου έδιναν ένα gameplan που μπορεί να αγνοήσει τα counterspells.

Ποια στιγμή του tour ξεχώρισες/θυμάσαι πιο έντονα;

Η στιγμή του τουρνουά που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι όταν ο Λευτέρης έκανε το ultimate της Chandra στο 3ο game μας, οπότε και νόμιζα ότι μόλις ειχα χάσει ένα πολύ καλό matchup και μια πιθανή θέση στην εθνική, καθώς θα έπαιζα με άλλο ενα temur στο top4 (Σαββίδης), και ο ενθουσιασμός όταν μετά από μερικά ακόμα abilities του world breaker ο Λευτέρης δεν μπορούσε να κασταρει τις μπλε κάρτες που θα μου έκαναν τα τελευταία damage.

Πώς αισθάνεσαι για την νίκη/εκπροσώπηση της Ελλάδας στα Worlds;

Δεν περίμενα ότι θα εκπροσώπησω την εθνική στο world magic cup, ήταν ένα event που παρακολουθούσα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα Pro tour. Ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τέτοιο event.

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος στο Magic;

Ο επόμενος στόχος μου στο magic είναι να πιάσω τους πόντους που χρειάζονται για το Bronze, ώστε να έχω δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα rptq αυτής και της επόμενης χρονιάς.


Εμείς δεν θα ενστερνιστούμε την άποψη του Rich στη συνέχεια του προαναφερθέντος σχολίου του, δηλ. ότι «Obviously, the only way to go is down…» μετά τις επιτυχίες του παρελθόντος. Τα παιδιά είναι εκεί, εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Magic και αυτό από μόνο του είναι μοναδικό και κορυφαίο, ως εμπειρία για τους ίδιους και για εμάς, που βλέπουμε αξιόλογους παίκτες και ανθρώπους να κρατούν τη σημαία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Καλή επιτυχία, παιδιά!

*Οι εικόνες που προβάλλονται στο άρθρο αναδημοσιεύονται από το site της WotC και της Κάισσας Αμαρουσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

You will not be added to any email lists and we will not distribute your personal information.