Μιλάς με γρίφους, Μάγε… #5

Τον προηγούμενο γρίφο μπορείτε να τον βρείτε εδώ.  

Η λύση για την σπαζοκεφαλιά #4 είναι η εξής:

Λύση #1: Με μια πρώτη ματιά ο αντίπαλός μας είναι προστατευμένος από τα enchantments του. Υπάρχει διαφορά όμως στο «prevent damage» και στο «lose life». Οπότε πρέπει οτιδήποτε ζημιά θελήσουμε να κάνουμε στον αντίπαλο πρέπει να είναι της μορφής «lose life». Τα trigger abilties από Dire Fleet RavagerObelisk Spider και Trespasser’s Curse θα μας βοηθήσουν σε αυτό.

1. Κάνουμε cast Banewhip Punisher και με το trigger ability του βάζουμε το -1/-1 counter στο δικό μας Dire Fleet Ravager

2. Λόγω του counter που μπήκε σε creature, κάνει trigger το abiltiy από την Obelisk Spider. Ο αντίπαλος πηγαίνει στα 9 life κι εμείς στα 2.

3. Κάνουμε cast το Journey to Eternity στον Dire Fleet Ravager

4. Ενεργοποιούμε το ability του Banewhip Punisher και κάνουμε destroy τον Dire Fleet Ravager

5. Η Elenda, the Dusk Rose παίρνει δύο +1/+1 counters επειδή πεθάναν δύο creatures μας. Είναι πλέον 6/6

6. Από το trigger του Journey to Eternity, o Dire Fleet Ravager επιστρέφει στο battlefield και οι δύο παίχτες χάνουν το 1/3 από το life τους (round up). Ο αντίπαλος θα χάσει 3 life και θα πάει στα 6 life, κι εμείς θα χάσουμε 1 life και θα πάμε στο 1 life. (9 και 2 τα αρχικά life)

7. Το Journey to Eternity γυρνάει transformed σε Atzal, Cave of Eternity (δεν θα το χρησιμοποιήσουμε άλλο)

8. Κάνουμε cast το Fatal Push με target την Elandra, the Dusk Rose. Λόγω του Revolt, η Elandra καταστρέφεται και κάνει trigget το ability της.

9. Στο battlefield θα μπούνε έξι 1/1 Vampire tokens

10. Το Trespasser’s Curse θα κάνει trigger 6 φορές, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να χάνει 1 life για κάθε token που έρχεται στο control του

—————————————————————————–

Λύση #2: Ισχύει ότι και στη παραπάνω λύση αλλά με αυτό τη λύση τα life θα χαθούν χωρίς τη χρήση του trigger ability από τον Dire Fleet Ravager.

1. Κάνουμε cast Banewhip Punisher και με το trigger ability του βάζουμε το -1/-1 counter σε ένα Zombie token του αντιπάλου

2. Λόγω του counter που μπήκε σε creature, κάνει trigger το abiltiy από την Obelisk Spider. Ο αντίπαλος πηγαίνει στα 9 life κι εμείς στα 2.

3. Κάνουμε cast το Journey to Eternity στον Banewhip Punisher

4. Ενεργοποιούμε το ability του Banewhip Punisher και κάνουμε destroy το Zombie token με το -1/-1 counter

5. Η Elenda, the Dusk Rose παίρνει δύο +1/+1 counters επειδή πεθάναν δύο creatures. Είναι πλέον 6/6

6. Από το trigger του Journey to Eternity, o Banewhip Punisher επιστρέφει στο battlefield και με το trigger ability του βάζουμε το -1/-1 counter άλλο Zombie token. Ο αντίπαλος θα χάσει 1 life και θα πάει στα 8 life, κι εμείς θα πάρουμε 1 life και θα πάμε στα 3 life.

7. Το Journey to Eternity γυρνάει transformed σε Atzal, Cave of Eternity (δεν θα το χρησιμοποιήσουμε άλλο)

8. Ενεργοποιούμε το ability του Banewhip Punisher και κάνουμε destroy το Zombie token με το -1/-1 counter

9. Η Elenda, the Dusk Rose παίρνει ακόμα δύο +1/+1 counters επειδή πεθάναν δύο creatures. Είναι πλέον 8/8

10. Sacrifice το Treausre token, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει όλα τα mana μας, για να πάρουμε ένα black mana

11. Κάνουμε cast το Fatal Push με target την Elandra, the Dusk Rose. Λόγω του Revolt, η Elandra καταστρέφεται και κάνει trigget το ability της.

12. Στο battlefield θα μπούνε οχτώ 1/1 Vampire tokens

13. Το Trespasser’s Curse θα κάνει trigger 8 φορές, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να χάνει 1 life για κάθε token που έρχεται στο control του

Συγχαρητήρια στους: Papoutsakis Vasilhs, Valasiadis Jon (2 λύσεις), Πολυχρονίδης Στέλιος και Άρης. Για τους υπόλοιπους ΠΡΟΣΟΧΗ τι γράφουν οι κάρτες και πώς χρησιμοποιούνται, όταν είναι να υπολογίσετε damage/life loss από τις κάρτες.

Σημείωση: Τα σχόλια με τις σωστές απαντήσεις θα δημοσιεύονται μόλις ανακοινώνεται και η νέα σπαζοκεφαλιά. Αν, για κάποιο λόγο, δεν θέλετε το σχόλιο σας να φαίνεται δημόσια, μπορείτε να το σημειώσετε και δεν θα το δημοσιεύσουμε.

Για να δούμε την σπαζοκεφαλιά αυτού του μήνα:


Σπαζοκεφαλιά #5

(Μπορείτε να κάνετε «click» στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.)

Your Draw:

Divest

Σημείωση: ‘Εχουμε κάνει Scry στον προηγούμενο γύρο από Zhalfirin Void και την αφήσαμε στο top του library. Μετά από αυτήν, η επόμενη κάρτα που τραβάμε είναι Swamp.

Your board:

3x Swamp 3x Mountain Sulfur Falls Zhalfirin Void Combat Celebrant Phyrexian Scriptures με 1 lore counter
Keldon Warcaller με +1/+1 από το Phyrexian Scriptures

Your Hand:

Ornithopter Blink of an Eye The Eldest Reborn

Opponent’s Board:

Swamp 3x Plains Cogworker’s Puzzleknot 2x Servo token

Opponent’s Hand:

Cabal Paladin Vraska’s Contempt

Ο αντίπαλος είναι στα 5 life, αρκετά χαμηλά για να μπορέσεις να τον αντιμετωπίσεις, αλλά κι εσύ είσαι στα 3 life. Με Scry από τον προηγούμενο γύρο σου έχεις αφήσει πάνω στο library το Divest, ετοιμάζοντας το πλάνο σου για αυτό το γύρο. Είμαστε στο upkeep σου κι ακόμα δεν έχεις τραβήξει την κάρτα για το γύρο.


Απορίες; Παρατηρήσεις; Σενάρια που θα θέλατε να δείτε στη στήλη; Επικοινωνήστε με τους συντάκτες:

liatiskonstantinos@gmail.com (Λιάτης Κωνσταντίνος) και

xenofon.spanoudis@gmail.com (Σπανούδης Ξενοφών)

7 thoughts on “Μιλάς με γρίφους, Μάγε… #5

  1. 1) Cast Ornithopter (γιατί μπορώ xP )
    2) Cast The Eldest Reborn -> Sacrifice Sevo (έστω ότι αντίπαλος βγάζει ένα ακόμα απο Cogworker’s Puzzleknot)
    3) Declare attackers (exert Combat Celebrant) (anevazo lore counter στο The Eldest Reborn)
    4) Πριν τα blocks Blink of an Eye σε ένα απο τα 2 servo (το άλλο αναγκαστικά blockάρει ένα απο τα 2 μου creatures. Είτε περάσω 3 damage είτε περάσω 4 το αποτέλεσμα δεν αλλάζει γιατί αποτελειώνω τον αντίπαλο στο επόμενο combat phase που παίρνω απο τον Combat Celebrant μιας και ο αντίπαλος δεν έχει ούτε mana να castάρει kati αλλά ούτε και creatures για να μπλοκάρει

  2. 1) Upkeep:
    Blink of an Eye -> Phyrexian Scriptures

    2) Draw Divest

    3) Cast Divest => Take Cabal Paladin

    4) Cast The Eldest Reborn -> opponent sacrificies a servo token

    Πρακτικά ο αντίπαλος έχει πλέον 2 blockers αφού όταν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει το Cogworker’s Puzzleknot.

    5) Attack with both, exert Combat Celebrant

    6) Combat Celebrant triggers -> Untap Keldon Warcaller
    Keldon Warcaller triggers -> Put a lore counter on The Eldest Reborn (opponent discards)

    7) Ο αντίπαλος δεν μπορεί να σκοτώσει το Keldon Warcaller κάπως (που μας ενδιαφέρει), και αναγκαστικά θα κάνει block τουλάχιστον το 1 για να ζήσει στο 1 ή στο 2 life ή και τα 2 για να παραμείνει στο 5.

    8) 2ο combat (εξ’ αιτίας του Combat Celebrant)
    Keldon Warcaller attacks & triggers -> Put a lore counter on The Eldest Reborn ->
    Παίρνουμε το Cabal Paladin.

    Άμα ο αντίπαλος έχει άλλα servos αναγκαστικά θα μπλοκάρει… Στο τέλος όμως ότι blocks και να έχει κάνει θα είναι είτε στο 1 (block Keldon Warcaller 2 times) είτε στα 2 life (block Combat Celebrant & το Keldon Warcaller 1 φορά).

    9) Postcombat Main phase: Cast Ornithopter -> Cabal Paladin triggers ->
    Opponent goes to 0 (or -1) and loses.

  3. Βημα 1: Κανουμε bounce το Phyrexian Scriptures με το Zalphirin Void και το Sulphur Falls για να μην πεθανει ο combat celebrant

    Βημα 2: Ταπαρω 5 μανα αφηνοντας ανοιχτο ενα μαυρο για να castarw The Eldest Reborn ωστε να κανει sacrifice το ενα servo ο αντιπαλος.

    Βημα 3: Παιζω το divest και πεταω τον Cabal Paladin του αντιπαλου στο νεκροταφειο

    Βημα 4: Κανω attack και με τα δυο creatures κανοντας exert τον Combat Celebrant και με το attack κανει trigger o Keldon Warcaller παιρνει ena lore counter to The Eldest Reborn και κανει discard και την αλλη καρτα ο αντιπαλος.

    Βημα 5: O αντιπαλος κανει sacrifice to artifact για να βγαλει 2 blockers για το πρωτο attack step πεθαινουν και τα 2 servo και στο 2ο attack step μας ο Keldon Warcaller κανει 3 damage εφοσον ο αντιπαλος δεν εχει πλεον blocker και παιρνει και το τριτο lore counter to The Eldest Reborn και ετσι φερνουμε τον Cabal Paladin στο battlefield και στο 2ο main phase μας παιζουμε το ornithopter κατεβαζοντας τα τελευταια 2 HP του αντιπαλου μας στο 0.

  4. Kanoume bounce sto upkeep mas to saga in play me 2 mana, travame kai castaroume divest gia to 4/2 tou antipalou, paizoume me 5 mana to reborn, sacarei 1 token o opp, kanoume attack me exert kai vazoume counter sto reborn saga opote petaei karta. ama vgalei blocker apo to artifact in play kai chumpblockarei kai ta 2 mas creatures, kanoume ksana attack kai vazoume counter pali sto revorn, pairnontas xeri to 4/2, trwei 3 dmg apo to deftero attack, castaroume to 4/2 kai meta to ornithopter kai xanei 2 life me to trigger apo historic spell pou castarame

  5. During your upkeep παιζεις blink of an eye στο saga σου για να μην ενεργοποιηθει και το παίρνεις στο χέρι.
    Τραβάς το divest και το παίζεις. Πετάς το cabal paladin.
    Παίζεις the eldest reborn. Saga I, sacrifice 1 token ο αντίπαλος.
    Declare attack και τα 2 creatures σου, o celebrant με exert. Παίρνεις 2ο combat και κάνεις saga II το the eldest reborn. Discard o αντιπαλος το contempt. Γίνονται blocks. Αν ο αντιπαλος σκάσει το puzzleknot μπλοκάρει και τα 2. Αλλίως περνάει το 1, δεν μας νοιάζει ποιο.
    2nd combat, attack o warcaller, saga III, βάζεις τον Cabal Paladin στο battlefield. Αν ο αντιπαλος είχε σκάσει το puzzleknot, περνάνε 3 από τον warcaller. Αν όχι το κάνει τώρα γιατί χάνει. Όπως και να έχει σε ζωή θα είναι maximum 2.
    2nd main face παίζεις ornithopter, 2 dmg από τον Cabal Paladin. QQ.

  6. Δε θα επεκταθώ αναλύοντας πολύ τις σκέψεις, απλά θα περιγράψω τη μέγιστη συμφέρουσα διαδικασία.
    Στο upkeep μας που βρισκόμαστε σκάμε bounce στο phyrexian scriptures μας με Blink (χωρίς kicker γτ χρειαζόμαστε τα mana για το υπόλοιπο κόλπο) γτ αν ταφήσουμε να κάνει trigger το 2ο lore counter χάνουμε τον combat celebrant μας που είναι το κλειδί για τη νίκη. Αφού resolvάρει το bounce, draw step divest. Παίζουμε divest και του πετάμε paladin από το χέρι. Έπειτα καστάρουμε the eldest reborn, που στο 1ο lore ο αντίπαλος θυσιάζει 1 servo token του. Μπαίνουμε combat και exert τον celebrant για να μας δώσει 1 έξτρα combat και στο declare attackers ενεργοποιείται ο warcaller και βάζει 2ο lore στο σάγκα μας, που αναγκάζει τον αντίπαλο να κάνει discard, το block phase όπως και να γίνει (ή θα περάσει 4dmg 1ο combat ο celebrant, ή 3dmg πρώτο combat ο warcaller, ή κανένα dmg 1o сombat γτ ο αντίπαλος έκανε sacrifice το cogworkers puzzleknot για block σε όλα με τα servo token και στην ουσία 3 dmg περνάνε 2ο combat με warcaller,κτλ) θα αφήσει 2 life τον αντίπαλο στη χειρότερη. Όπου στο 2ο combat ο warcaller ενεργοποιείται πάλι στο atk του, φορτώνει 3ο lore στο saga, επιστρέφουμε τον paladin από το graveyard του αντιπάλου στο δικό μας control, και main 2 απλά κάνουμε cast στο τσάμπα το ornithopter που είναι historic και κάνει 2 dmg o paladin στον αντίπαλο, κερδίζοντάς μας το game.

  7. Στο upkeep, κανουμε blink of an eye στο phyrexian scriptures, τραβαμε για το γυρο,κανουμε divest για το creature του, παιζουμε the eldest reborn και αναγκαζουμε τον αντιπαλο να κανει sac ενα servo, στη συνεχεια κανουμε attack και με τα δυο, χρησιμοποιωντας και το exert αλλα και το uptick στο saga μας. Ο αντιπαλος πεταει το removal, και βγαζει servo για να blockarei. Ειτε blockarei και τα 2 τωρα, ειτε μονο τον celebrant, εμεις κανουμε αλλο ενα attack που θα στειλει το saga στο 3ο μερος της και κλεβουμε τον paladin απο το grave. Ο αντιπαλος ειτε blockarei ειτε οχι (αναλογα το σεναριο) καταληγει στα 2 life. Main phase 2, cast ornithopter, και με τα 2 dmg του paladin νικαμε. Τουλαχιστον νομιζω οτι εκανα σωστα μαθηματικα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

You will not be added to any email lists and we will not distribute your personal information.