5 Card Blind – Αποτελέσματα!

Ακούσατε, ακούσατε! Τα αποτελέσματα του πρώτου ελληνικού 5 Card Blind είναι γεγονός!
Η ανταπόκριση σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, καθώς 78 παίκτες απάντησαν στο κάλεσμα του Standard 5 card Blind, μία ευκαιρία για όλους να αποδείξουν τις ικανότητες τους στο deckbuilding και στην ανάλυση ενός αγνώστου φορμάτ!

Ajani's Welcome - Core Set 2019 Art

 

The Numbers



Ιδανικά , το τουρνουά θα έτρεχε με έναν μεγάλο όμιλο των 78 ατόμων, όπου όλοι παίζουν εναντίον όλων. Με έναν γρήγορο υπολογισμό όμως, αυτό θα απαιτούσε τον υπολογισμό 2556 διαφορετικών matchups! Όπως καταλαβαίνετε , αν θέλαμε τα αποτελέσματα του τουρνουά φέτος έπρεπε κάπως να μειώσουμε αυτό τον αριθμό. Έτσι χωρίσαμε τους συμμετέχοντες σε 8 ομίλους των 10 η 9 ατόμων από όπου και προέκυψε ένας τελικός όμιλος με 8 άτομα απαρτιζόμενος μόνο απο νικητές των αρχικών ομίλων.

Έτσι, αρκούσαν 45 παιχνίδια (ή 36 για τους ομίλους με 9) και ο συνολικός αριθμός παιχνιδιών ανήλθε σε 460 αν υπολογίσουμε και τον όμιλο του Top 8. Αρκετή δουλειά , αλλά το team μας δεν φοβήθηκε! Κάθε μέλος μας ασχολήθηκε με περίπου 90 παιχνίδια στο 1ο σκέλος, και όλοι μας ασχοληθήκαμε συντονισμένα με τον τελικό όμιλο.

 

Fateful Showdown - Kaladesh MtG Art

 

The Top 8!

 

Μετά από ιστορικές μάχες, αρκετούς πονοκεφάλους για το Judge team μας, και πολλά search στο gatherer και το scryfall, καταλήξαμε στο Top 8, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω με αριθμό τελικής κατάταξης :

1)

Γιώργος Θεοδωρόπουλος Blooming
Marsh
Old-Growth
Dryads
Old-Growth
Dryads
Old-Growth
Dryads
Supernatural
Stamina

Το deck , όπως αποδείχθηκε, του τουρνουά. Και δεν το λέω μόνο για την 1η θέση. Land + 4 Old-Growth Dryad ήταν το πιο δημοφιλές deck. Στο συγκεγκριμένο αντί για 4η Dryad, η προσθήκη του Supernatural Stamina ήταν που έκανε τη διαφορά καθώς έδινε μεγαλύτερη ταχύτητα και σχεδόν πάντα ευνοϊκά trades. Το αποτέλεσμα; Νικητής του τουρνουά! Συγχαρητήρια!

 

2)

Μιχάλης Φουκαράκης Concealed
Courtyard
Concealed
Courtyard
Concealed
Courtyard
Gideon
of the Trials
Bontu’s Last
Reckoning

Η απλοτητα στο design. Η αυτοπεποίθηση στην επιλογή καρτών. Ο Μιχάλης ήξερε τι έκανε, και μάντεψε σωστά τι θα αντιμετώπιζε. Δικαιωματικά, 2η θέση. Α και παρεπιπτόντως, είναι judge! 😉

3)

Παναγιώτης Γκρίτζος Forest Old-Growth
Dryads
Old-Growth
Dryads
Old-Growth
Dryads
Old-Growth
Dryads

Το είπαμε ήδη. 1 Land και 4 Dryads. Ακόμα και στο top 8 , το ντεκ απέδειξε την σταθερότητα του, χάνοντας για λίγο μόνο τις θέσεις με τα βραβεία! Όπως πολύ συνοπτικά είπε ο Παναγιώτης στη περιγραφή του ντεκ, “Το Δάσος Δέρνει”. Σωστό τον βρήκα.

 

The Scorpion God - Hour of Devastation MtG Art

4)

Πέτρος Αναστασιάδης Abrade Pyramid of
the Pantheon
The Scorpion
God
Mountain Swamp

Η ερώτηση που έθεσε ο Πέτρος είναι πως μπορώ να ρίξω ακριβά creatures se ένα φορματ με 5 μόνο κάρτες; Η απάντηση του έδωσε μία θέση στο top 8.

 

5)

Γιάννης Χιώτης Blooming
Marsh
Blooming Marsh Winding
Constrictor
Longtusk
Cub
Greenbelt
Rampager

Εδώ , με χαρά σας παρουσιάζω το ντεκ που προκάλεσε τον περισσότερο πονοκέφαλο σε όλους μας, με τα περισσότερα περίεργα matchups. Αν θεωρείτε πως αργήσαμε να βγάλουμε αποτελέσματα, τώρα ξέρετε ποιος φταίει!

 

6,7)

Nίκος Aλεξανδρόπουλος
Αποστολάκης Ελευθέριος
Forest Forest Rhonas’s
Last Stand
Rhonas’s
Last Stand
Rhonas’s
Last Stand

Νομίζατε πως οι dryads ήταν το μοναδικό καλό monogreen deck? Μια άλλη εκδοχή , Lands + Rhonas Last Stand επί 3. Λίγο πιο αργό από τις dryads, αλλά αρκετά καλό για να εξασφαλίσει θέση στο τοπ 8 σε 2 άτομα.

 

8)

Βαμβουκάκης Γιώργος Forest Forest Forest Steel Leaf
Champion
Rhonas the
Indomitable

Νομίζω οτι πλέον φαίνεται πόσο μπροστά είναι το green στο φορματ. 3 forest, ένας θεός και ένας elfοκαβαλάρης ήταν αρκετοί για την εξασφάλιση μιας θέσης στο τοπ 8!

 

Συνολικά Βραβεία

Judge Promo Damnation : 1st place:  Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Judge Promo Spellskite:  2nd place: Μιχάλης Φουκαράκης

Judge Promo Pendelhaven: best record vs Judges: ioplakas

Judge Promo Pendelhaven, τυχαία κλήρωση: Σπύρος Κατσιαβριάς

Judge Promo Pendelhaven, τυχαία κλήρωση: v.g.vach

 

Αν βλέπετε το nickname / username σας και δεν έχουμε ήδη επικοινωνήσει μαζί σας, τότε βρείτε μας εσείς!

Θέμης Μουτάφης: Βρες τον σε facebook ή email

Άλεξ Παπαγεωργίου: Βρες τον σε facebook ή email

 

 

Τέλος, για άλλη μία φορά το ελληνικό Judge Community θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για την εκπληκτική συμμετοχή σας! Ανυπομονούμε να σας δούμε στο επόμενο event ή διαγωνισμό… το οποίο δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

You will not be added to any email lists and we will not distribute your personal information.