Μιλάς με γρίφους, Μάγε… #11

Αισίως αυτή η στήλη κλείνει ένα χρόνο ύπαρξης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους παλιούς και νέους συντάκτες για εσάς. Χωρίς την παρουσία σας, χωρίς τα σχόλια σας η στήλη δεν θα είχε «κρατήσει» τόσους μήνες. Με την δημοσίευση αυτού του άρθρου, έχουμε ακριβώς 1 χρόνο, όταν μετά το Greece Judges Conference 2017, ανατέθηκε από κοινού στον Κωνσταντίνο και σε εμένα να γίνει η αρχή για τη στήλη.

Ήταν και για τους δύο μας κάτι καινούργιο, χωρίς να έχουμε την εμπειρία απλώς το ξεκινήσαμε!!! Βέβαια στην αρχή, όπως ήταν φυσιολογικό, έγιναν κάποια λάθη, αλλά εσείς ήσασταν εκεί για να μας διορθώσετε με τα σχόλιά σας, ή ακόμα κάποιοι από εσάς να κάνουν ένα τηλεφώνημα για να τονίσουν το οποιοδήποτε λάθος.

Πάρτε όλοι μια βαθιά ανάσα κι ας σβήσουμε το πρώτο κεράκι….. (δεν είμαι κι ο καλύτερος ζαχαροπλάστης 🙁 )

Ελπίζουμε και για τον επόμενο χρόνο να είμαστε εδώ, δημιουργώντας γρίφους για εσάς. Για ακόμα μια φορά σας ευχαριστούμε όλους. Για οτιδήποτε χρειαστείτε, θέλετε να προτείνετε ή να σχολιάσετε τα emails της συντακτικής ομάδας είναι στη διάθεσή σας.

Να σημειωθεί ότι το Chalice of the Void αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν αυτής της στήλης.

Τον προηγούμενο γρίφο μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Ας δούμε τη λύση για την σπαζοκεφαλιά #10:

Διαβάζοντας τα σχόλιά σας θα δούμε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καταφέρουμε να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν θα αναλύσουμε την κάθε λύση ξεχωριστά, μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια με τις σωστές απαντήσεις (τα οποία δημοσιεύονται) και να τα συγκρίνετε με την δικιά σας λύση.

Συγχαρητήρια στους: George Vainglory, Foivos (2 λύσεις) και Vasilis Papoutsakis!!!

Σημείωση: Τα σχόλια με τις σωστές απαντήσεις θα δημοσιεύονται μόλις ανακοινώνεται και η νέα σπαζοκεφαλιά. Αν, για κάποιο λόγο, δεν θέλετε το σχόλιο σας να φαίνεται δημόσια, μπορείτε να το σημειώσετε και δεν θα το δημοσιεύσουμε.

Για να δούμε την σπαζοκεφαλιά αυτού του μήνα:


Σπαζοκεφαλιά #11

(Μπορείτε να κάνετε «click» στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.)

Your Draw:

Nightmare’s Thirst

Your board:

2x Island 2x Mountain 4x Swamp Doom Whisperer Lazav, the Multifarious Child of Night Bloodcrazed Paladin

Your Hand:

Buccaneer’s Bravado Voracious Vampire Legion Warboss Island

Your Graveyard:

Isareth the Awakener Tempest Djinn Siege-Gang Commander

Opponent’s Board:

Kinjalli’s Caller Light of the Legion Ripjaw Raptor

Η αντίπαλός σου βρίσκεται στα 10 life κι εσύ στα 4. Έχεις κάνει το draw του γύρου σου, ένα Nightmare’s Thirst. Αρχίζεις να κοιτάς το board και να σκέφτεσαι αν μπορείς να κερδίσεις σε αυτό το γύρο. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να το κάνεις αυτό; Αναλύστε την πιθανή περίπτωση(εις), εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορείς να συμβεί αυτό. Ο αντίπαλος δεν έχει καμία κάρτα στο χέρι του. Το δικό του library, καθώς επίσης και το δικό σου, οι κάρτες που έχουν μείνει είναι lands. 


Απορίες; Παρατηρήσεις; Σενάρια που θα θέλατε να δείτε στη στήλη; Επικοινωνήστε με τους συντάκτες:

jonval@hotmail.com (Βαλασιάδης Ιωάννης)
xenofon.spanoudis@gmail.com (Σπανούδης Ξενοφών)

2 thoughts on “Μιλάς με γρίφους, Μάγε… #11

  1. Αρχικά παίζουμε το Island και κάνουμε cast το Voracious Vampire και με το ETB του τελευταίου δίνουμε +1/+1 & menace στο Child of Night (το οποίο γίνεται 3/2 lifelink/ menace).

    Κάνουμε τον Lazav Tempest Djinn (3/4 Flying).

    Και μπαίνουμε combat.

    Ο αντίπαλος έχει μονο 1 flyer οπότε μπορεί να blockάρει είτε το Doom Whisperer (scenario 1) είτε το Lazav/Tempest Djinn είτε κανένα από τα 2.

    Και με τα άλλα 2 creatures μπορεί να blockάρει είτε το Child of night και με τα 2, είτε μόνο το bloodcrazed paladin είτε όλα αν αφήσει τα flyers.

    Ουσιαστικά μπορεί να κάνει block 2 creatures από τα 4, αλλά όχι και τα 2 flyers μαζί.

    Α) Το «εύκολο» είναι αν αφήσει τα flyers unblocked, τότε έχουμε 6 damage απο whisperer + 3 από lazav και κάνοντας το Buccaneer’s Bravado σε ένα από τα 2 (αναγκαστικά το 1ο mode) κάνουμε σύνολο 10 damage.

    Β) Αν κάνει block τον lazav/djinn, και τον paladin, ομοίως χάνει (6 whisperer + 3 child + bravado σε unblocked).

    Γ) Αν κάνει block doom whisperer & child of night:
    κάνουμε Buccaneer’s Bravado στο child of night να γίνει 4/3 first strike, lifelink, menace.
    μετά το first strike damage κάνουμε Nightmare’s Thirst στο angel για συνολικά -5/-5 σκοτώνοντας το.
    Περνάμε 6 trample damage από τον whisperer, 3 από τον Lazav + 1 από τον paladin = 10

    Δ) Ομοίως άμα κάνει block doom whisperer & paladin, μόνο που με το unblocked child of night θα περάσουμε 13 damage αντί για 10.

    Ε) Αν κάνει block τον lazav/djinn και το Child of night, δεν χάνει σε αυτό το γύρο γιατί μπορούμε να κάνουμε μόνο 6 + 1 (paladin) + 1 (bravado). Όμως μπορούμε να τον «τιμωρίσουμε» σκοτώνοντας του το angel με τον Lazav είτε μετατρέποντας τον σε izareth (λογω deathtouch) είτε κάνοντας το ίδιο με τα Γ&Δ (bravado στο child & thirst after first combat damage).
    Ο αντίπαλος θα μείνει μόνο με το ripjaw raptor στο board και δεν μπορεί να κερδίσει θα γιατί είμαστε πλέον στα 6 life με το voracious vampire ως blocker. Και θα κερδίσουμε επόμενο γύρο με το unblockable doom whisperer.
    Ο καλός αντίπαλος όμως το γνωρίζει ότι σίγουρα δεν οδηγεί σε νίκη αυτή η επιλογή (βλέποντας το izareth στο graveyard) οπότε θα την αποφύγει.

    ——————————————————
    Ένας άλλος τρόπος να κερδίσουμε eventually αλλά όχι σε αυτό το γύρο είναι να κάνουμε τον lazav izareth και με το atk trigger να φέρουμε siege gang commander (ETB να βάλει 3 goblins).

    Υπάρχουν πολλές επιλογές για να κερδίσουμε επόμενο γύρο με τον doom whisperer trample damage, attack με όλα ( + casting voracious vampire & legion warboss) & siege gang activations post combat or post blocks (στα blocked goblins).

    Έστω πχ ότι κάνουμε επίθεση με lazav, το doom whisperer και το child of night.

    Ο αντίπαλος υποχρεούται να blockάρει κάτι (αλλιώς είναι lethal 6+2+2), εμείς θα πάμε στα 5 life.
    Αν δεν έχει κάνει block με το angel, θα κρατήσουμε το Nightmare’s Thirst για να ζήσουμε τον επόμενο γύρο κάνοντας το 4/4 (και εμάς 6 life), αλλιώς θα του αποτελειώσουμε (αν χρειάζεται) με το Nightmare’s Thirst (θα έχει φάει τουλάχιστον 2 damage και -3/3 από το thirst). Στον επόμενο γύρο κερδίζουμε κάνοντας επίθεση με doom whisperer & επιπλέον damage απο activations του siege gang.

  2. Βημα 1: Παίζουμε το island.
    Bήμα 2: Καστάρουμε τον voracious vampire με target child of night και αυτό παει 3/2 menace.
    Βημα 3: Kάνουμε τον lazav djinn 3/4
    Βήμα 4: Μπαίνουμε attack με όλα. Λογικά ripjaw and kinjali’s block το child of night και η angel τον doom whisperer.
    Βήμα 5: Καστάρουμε το buccaneer’s στo child of night και πάει 4/3 menace first strike. Μετά το first strike dmg έχουμε παρει 4 life, οπότε κασταρουμε το thirst παιρνουμε αλλο ενα αρα 5 και κανουμε target την angel για -5/-5. Στο dmg step επειδή ο doom whisperer εχει trample περνάει και τα 6 dmg, το djinn 3 και ο bloodcrazed paladin 1. Σύνολο 10. Αντίπαλος 0 ζωή, εμείς 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

You will not be added to any email lists and we will not distribute your personal information.